28 Kasım 2008 Cuma

TC Kimlik No

TC KİMLİK NO SORGULAMA

TC Kimlik No ( Vatandaşlık Kimlik No) sorgulamak için, "TC Kimlik No Sorgulama Ekranı"ndaki tüm alanları eksiksiz doldurunuz. TC Kimlik No'nuzu öğrenmek için ilk önce nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve ilçeyi seçmeniz gerekiyor. Daha sonra sağ ve soldaki alanların size uygun olanını doldurarak TC No'nuzu öğrenebilirsiniz.

TC Kimlik No Doğrulama

TC Kimlik No'nuz ile kimlik bilgileriniz birbirini tutuyor mu? Bunu öğrenmeniz çok kolay. TC Kimlik No Doğrulama Ekranı'na TC No'nuzu girerek, kimlik bilgilerinizi görebilirsiniz.

Yabancı Kimlik No Sorgulama

Türkiye'de ikamet eden yabancı kişilerin kimlik no'sunu sorgulamak için kimlik bilgilerinin yanı sıra, İkamet Tezkere No'yu girmek gerekiyor.

Yabancı Kimlik No Doğrulama

Yabancı Kimlik No Doğrulama Ekranı'na Yabancı Kimlik No girilerek, kimlik bilgilerinin doğru olup olmadığı kontrol edilebilir.

TC Kimlik No Nedir?

TC Kimlik No, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından T.C. vatandaşlarına verilmiş, 11 haneden oluşan bir sayıdır. Devlet kurumları ve özel kuruluşlarla ilgili birçok işlemde TC Kimlik No kullanmak gerekmektedir.

Mernis Projesi ve TC Kimlik No

MERNİS'in (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) amaçları; Nüfus kayıtlarının bilgisayar ortamına aktarılarak ilçe nüfus veri tabanlarının oluşturulması ve hizmetin modernizasyonu sağlamak.
Nüfus hizmetlerinin ilçelerde bilişim teknolojileri kullanılarak verilmesini; ilçe nüfus veri tabanlarını Merkezde bütünleştirilerek Merkezi Nüfus Veri Tabanını kurulmasını gerçekleştirmek.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına birer kimlik numarası verilmesini sağlamak.
Kimlik numaraları aracılığıyla, kamu ve özel kesim bilişim projeleri arası kişi bilgileri alışverişinin, kişilerin biricik tanımlandığı bir alt yapı üzerinde çevrim-içi (on-line) yürütülmesini sağlamak.
Nüfus istatistiklerinin bilişim teknolojileri ile daha sağlıklı elde edilmesini sağlamak.
Kimlik bilgilerini kamu kurum ve kuruluşları ile kamu hizmeti veren kurumlarla paylaşarak hizmet akışını hızlandırmak, güvenilir hale getirmek ve vatandaşlarımızın hizmetlerini kolay, hızlı ve güvenilir olarak almasını sağlamak,
Bürokrasiyi azaltıcı, devletle vatandaşı yakınlaştırıcı bir hizmet güvenliği sağlamak.
Ayrınıtlı bilgi için: http://www.nvi.gov.tr

KPS - Kimlik Paylaşım Sistemi

Kimlik Paylaşım sistemi, veri tabanındaki kimlik bilgileri kamu kuruluşları ile kamu hizmeti sunan kuruluşların paylaşımına açılmıştır. Kimlik Paylaşım Sistemi sayesinde aşağıdaki temel sorgulamalar yapabilmektedir:
TC Kimlik No'suna karşılık kişi bilgileri sorgulama.
TC Kimlik No ile ilgili kişinin açık kaydındaki kişi bilgilerini sorgulama.
Kişi bilgilerine karşılık TC Kimlik No sorgulama.
Kişinin adı, soyadı, baba adı, anne adı, doğum tarihi, doğum yeri ve cinsiyeti gibi bazı bilgilerine karşılık TC Kimlik No sorgulama.
Nüfusa kayıtlı olduğu yer bilgilerine karşılık TC Kimlik NO bilgileri sorgulama.
Kişinin nüfusa kayıtlı olduğu ilçe, cilt, aile sıra no, birey sıra no bilgilerine karşılık kişi bilgileri ve TC Kimlik No sorgulama.
Nüfus Kayıt Örneği Sorgulama.
TC Kimlik No veya nüfusa kayıtlı olduğu yer bilgilerine karşılık Nüfus Kayıt Örneği olaylı veya olaysız olarak sorgulanma.
Kimlik Paylaşımı Sistemi (KPS) Sayfası Kimlik Paylaşımı Sistemi ile ilgili tüm açıklamalar ve başvuru işlemleri için yukarıdaki linke tıklayınız.

Vergi Kimlik No

Vergi Kimlik NumarasıVergi Kimlik No'nuzu öğrenmek için yukarıdaki sayfaya gidip, ilgili alanları doldurunuz. Önceden Vergi Kimlik No gerektiren işlemlerde, artık TC Kimlik No kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok: